Tekniken bakom

Den unika svensktillverkade ISODRÄN SKIVAN kombinerar dränering och värmeisolering med kapillärbrytande funktion i en enda, genialt enkel produkt – smidigt och kostnadseffektivt.

Uppbyggnaden

Uppbyggnaden med tusentals sammansatta kulor av expanderad cellplast, sammanhållna och omgivna av ett bitumenbaserat lim, gör ISODRÄN SKIVAN öppen för diffusion. Den värmeisolerande funktionen bidrar till att grundmurar och golv håller sig torra, vilket ger god inomhuskomfort och sänker energiförbrukningen. Den kapillärbrytande funktionen ser sedan till att fukten stannar på skivans utsida, utan att nå grunden.  

ISODRÄN SKIVAN unika uppbyggnad ger en optimal ångtrycksutjämning – ett självklart val för effektivt och pålitligt fuktskydd!

ISODRÄN SKIVAN

ISODRÄN SKIVAN tillverkas i 6 olika kvaliteter och 2 tjocklekar för att passa alla upptänkliga användningsområden.

Effektivt fuktskydd i fyra steg

Dränerande

ISODRÄN®-skivan ger mindre schaktning, borttransport och tippning av massor samt mindre inköp och hemtransport av nytt material

Uttorkande

Betongen i husgrunden kan alltid torka ut både uppåt och nedåt. Det innebär kortare torktid och tidigare målning/ytskikt

Värmeisolerande

Oavsett tjocklek på ISODRÄN®-skiktet fungerar det som både värmeisolering och avfuktare för betongen

Kapillärbrytande

ISODRÄN®-skivans limmade kulor ger stor porvolym vilket hindrar vatten från att sugas kapillärt

ISODRÄN KROSS

ISODRÄN KROSS är alternativet när underlaget är ojämnt eller det av utrymmesskäl inte går att använda skivor. Kross tillverkas i en kvalitet och levereras i storsäck om 1,8m3/säck.

Kontakta oss

Frågor?

Kontakta oss:

Isodrän mängberäkning

Med vårt mängdberäkningsverktyg hjälper vi dig att räkna materialåtgång på ditt byggprojekt.

Beräkna ditt projekt